pirmadienis, vasario 07, 2011

Bizabrazija

Kažkoks netvarkos pojūtis apėmė pastaruoju metu. Tad šis įrašas jaučiu bus nei šioks nei toks.
Šiek tiek apie bizabraziją. Tikiuosi šis žodis, apibūdinantis netvarką nėra nežinomas. Nemėgstu svetimybių, bet netvarka yra netvarka, bardakas yra bardakas, o bizabrazija yra bizabrazija ir joks kitas žodis šiuo atveju netinka.
  • Pirmiausiai gal derėtų pastebėti, kad tvarkingas žmogus nesu. Kaupiu daiktus ("o gal prireiks" arba dar dažnesnis "čia galima kur nors panaudot"), o gal jie patys kaupiasi... Na bet esmė ta, kad jų nemažai. Vietos nedaug, tad nori nenori gaunasi netvarka. Jei dirbu, apsikraunu lygi ausų. Nebaigus darbo pradedu kitą ir taip toliau. Paskui susitvarkau... Tvarkingai. 
Bet čia dar ne bizabrazija.
  • Antriausia, derėtų pastebėti, kad viską rušiuoju, sisteminu. Bet turiu tokią ydą, pasidarau vienaip, nebepatinka, perdarinėju, perdarinėju ir taip iki begalybės... Daiktai keliauja iš vienos vietos į kitą ir NIEKADA dar nebūna visiškai gerai "taip kaip turėtų būti". Arba žiūriu per daug kritiškai arba trūksta šiokių tokių gebėjimų.
Bet bizabrazija prasideda kai nebežinai kaip tvarkytis!!!
  • Trečiausia, tvarkos prireikia ir virtualioje erdvėje. Gyvenu amžiname planavime "o kada nors viskas bus va taip". Kuriu vizijas ir misijas, o produktyvumo lygis žemas. Atėjus tam tikriems laikotarpiams (nuo ko priklauso jų atėjimas neišsiaiškinu), dirbu. Darau darau, susitvarkau nuotraukas, virtualias galerijas, aprašus ir t.t. Bet po kiek laiko ir vėl būna NEGERAI!!!

Ir kartais jau būna taip, kad net nebegaliu žiūrėti, nebepatinka nei nuotraukos, nei visa kitą. Tada jau ir būna bizabrazija, apimanti ir tai, ką matau ir tai, ką mąstau.

Gal kas turi kokių idėjų kaip kovoti su šiuo dalyku?
Ką tvarkyti, kaip tvarkyti?
Kas blogai, kas nelabai?
Kaip pagaliau pabaigti tų virtualių namų remontą?

O gal tiesiog reikia laukti pavasario ir viskas susidėlios į savo vietas?

Ir keletas sekmadieninių vaizdų. Et, gaila, kad savaitė prognozuojama visai fui.

5 komentarai:

  1. uoj, kaip suprantu ką sakai :) mano darbinio stalo stalčiuose viskas yra taip sudėta, kad jeigu netyčia reiktų kito žmogaus paprašyti ką nors surasti, tai tikriausiai koją nusilaužtų :D bet aš nieko nedarau, kad būtų kitaip, nes žinau, kaip tai yra laikina... irgi mąstau, KIEK reikia vietos visokioms lentynėlėms, dėžutėms, maišeliams, kad viskas būtų pasiekiama ranka. kantrybės mums ieškant tos vietos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi suprantu. Susitvarkau kambarį, kitą dieną vėl viskas grįžta į savo vietas, t.y. į bardaką. Kitaip negaliu :) Ne tu viena tokia, nesinervink.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip gera žinoti, kad ne aš viena tokia! Lentynas šiaip ne taip susitvarkiau, bet ant darbo stalo amžinas "darbas" vyksta, visada visko pridėliota, sudėliota, apkrauta, nes visko reikia čia ir dabar. Manau, kad lengviau tiems žmonėms, kurie kažką paveikę daiktus pasideda į vietą, kadangi pas mane ši savybė neišugdyta (kažkaip aš dėl savo netvarkingumo katinu savo tėvus), tai gyvenu amžiname chaose, kuris nervina mano vyra, bet aš nieko negaliu su tuo padaryt, na, nebent labai trumpam :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Skaitau tavo įrašą ir viskas skamba taip sava, lyg skaitytum ir aprašinėtum mano mintis :)

    Aš šiaip labai mėgstu tvarką, tačiau "bizabrazija" vis tiek atsiranda ir, kiek pastebėjau, tai nutinka tuomet, kai galvoje kyla didžiulė sumaištis. Truputį padeda ir palengvėja aplinkoje padaryta tvarka, tačiau visgi suprantu, kad tikrasis chaosas kyla dėl netvarkos galvoje - sumišusių minčių ir jausmų, o padaryti tvarką ten ne taip paprasta..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš irgi nebesusitvarkau :( gal dėl to, kad greitu laiku išsikraustysiu ir nebematau tikslo kažką puoselėti... bet kaip bebuvę, tai labai nekoks jausmas grįžti į jovalą, tiesiogine to žodžio prasme :/ Bet šiandien ryžtingai pasižadu susitvarkyti, ir einu to daryti DABAR PAT!!! čia gali priimti ir kaip patarimą :D

    AtsakytiPanaikinti